Hur kan digitalisering göra dig bättre rustad för tuffare tider?

Bjørn Tore Hagberg gründer av SmartDok

Bjørn Tore Hagberg är grundare och vd för SmartDok. Han menar att smarta digitala lösningar kan hjälpa oss att stå så starkt rustade som möjligt inför de svåra utmaningar som väntar oss framöver.

Jobbar man smart har man bäst förutsättningar för att möta nedgångstider – och inte minst driva ännu mer lönsamhet i uppgångstider, menar grundaren av SmartDok, Bjørn Tore Hagberg.

– Vi i SmartDok har jobbat med att digitalisera bygg- och anläggningsbranschen i 13 år. Under denna period har branschen upplevt både uppgång- och nedgångstider. Med Corona-situationen står vi framför en helt ny typ av utmaning, och mer än någon gång tidigare är situationen extremt svår och oförutsägbar, säger Bjørn Tore.

I den här artikeln förklarar SmartDok-grundaren varför det är extra viktigt med smarta digitala lösningar just nu, när stora utmaningar ligger framför oss.

– Fortsatt är det så att stora delar av branschen inte har digitaliserats. Att använda word och excel är inte lika med att digitalisera, digitalisering handlar om att använda teknologi till att uppnå konkurrensfördelar, säger han.

SmartDok app - digitale

Implementering av nya digitala lösningar kan vara svårt att hitta tid till, men om företaget går mot minskad aktivitet i verksamheten kan detta vara den bästa investeringen du kan göra.

Jobba smartare i nedgångstider

Det är ingen hemlighet att de företag som jobbar smartast, mest effektivt och tar de bästa besluten är de som har bäst förutsättningar för att möta nedgångstider, och inte minst driva ännu mer lönsamhet i uppgångstider.

– Ofta är en hektisk arbetsvardag det största hindret för att ta i bruk nya lösningar, man har helt enkelt inte tid, eller rättare sagt man prioriterar annat.

– För de företag som nu upplever färre uppdrag och minskad aktivitet, ges samtidigt möjligheten till att optimera verksamheten, lägga tid på implementering av nya lösningar och förbättra de processer man har i verksamheten idag.

– Förr eller senare kommer situationen bli normal igen, och då är det smart att ha använt tiden till att för