Historia

Historia

gamla mobil med SmartDok

SmartDok i 2007

Det började 2005

SmartDok’s anor är ångt innan mobilen var ”mannens förlängda arm” och innan smarta telefoner blev vanliga. Företaget grundades som Ascella AS i augusti 2005 och hade en vision att utveckla smarta lösningar som förenklade människors vardag. Efter 2 år intensivt arbete med pilotprojektet SmartDok, system för entreprenören, kom den första betalande kund under 2007.

Ascella stod också bakom andra smarta lösningar Easy Coach och Timeoversikt, men som SmartDok blev större och bättre, fann vi att vi bara bör fokusera på det system som har hjälpt över 1.000 företag och 32.000 användare med att förenkla deras vardagen.

Efter en tio år lång resa som pionjärer från Finnmark, beslutade vi 2015 att byta namn till SmartDok. Med detta har vi märkt inte början på slutet, vi betrakta detta som slutet på början, SmartDok är idag Skandinaviens mest använda branschlösning, och den dedikerade gäng har stora planer på att fortsätta resan. För oss är kunden alltid i fokus och använda engagemang, pålitlighet och förmåga att förenkla, kommer vi att fortsätta att skriva historia.