Om SmartDok

SmartDok 2018

gamla mobil med SmartDok

SmartDok 2007

Det började 2005

SmartDok’s anor är från tiden långt innan mobilen blev vår “förlängda arm” och innan smartphones fanns. I augusti 2005 grundades Ascella AS i Alta, norraste Norge. Visionen: att utveckla smarta lösningar som förenklar människors vardag. Efter 2 år intensivt arbete med pilotprojektet SmartDok, ett system för entreprenörer, fick vi den första betalande kunden år 2007.

Ascella stod också bakom andra smarta lösningar, Easy Coach och Timeoversikt, men med SmartDok stora framgångar, valdes det senaste till det enda fokuset.

Efter en tio år lång resa som pionjärer, beslutade vi 2015 att byta namn till SmartDok. Detta markerade inte början på slutet, utan slutet på början. SmartDok är idag Skandinaviens mest använda branschlösning, och det engagerade gänget har stora planer på att fortsätta resan.

Visma majoritetsägare i SmartDok
SmartDok har kallats för pionjär i digitaliseringen av byggbranschen, vilket vi fortsatt kommer arbeta hårt för att vara. Vår strategi och vision för våra kunder och medarbetare kommer stärkas genom det samarbete vi i 2018 inledde med Visma. Visma är majoritetsägare i SmartDok.

För oss är kunden alltid i fokus och med vårt engagemang, pålitlighet och förmåga att förenkla, hoppas vi att fortsätta skriva historia.