Om SmartDok

Om SmartDok

SmartDok 2018

gamla mobil med SmartDok

SmartDok 2007

Det började 2005

SmartDok’s anor är ångt innan mobilen var ”mannens förlängda arm” och innan smarta telefoner blev vanliga. Företaget grundades som Ascella AS i augusti 2005 och hade en vision att utveckla smarta lösningar som förenklade människors vardag. Efter 2 år intensivt arbete med pilotprojektet SmartDok, system för entreprenören, kom den första betalande kund under 2007.

Ascella stod också bakom andra smarta lösningar Easy Coach och Timeoversikt, men som SmartDok blev större och bättre, fann vi att vi bara bör fokusera på det system som har hjälpt över 1.500 företag och 50.000 användare med att förenkla deras vardagen.

Efter en tio år lång resa som pionjärer från Finnmark, beslutade vi 2015 att byta namn till SmartDok. Med detta har vi märkt inte början på slutet, vi betrakta detta som slutet på början, SmartDok är idag Skandinaviens mest använda branschlösning, och den dedikerade gäng har stora planer på att fortsätta resan.

Visma blir majoritetsägare i SmartDok

SmartDok har kallats för pionjär i digitaliseringen av byggbranschen, vilket vi fortsatt kommer arbeta hårt för att vara. Vår strategi och vision för våra kunder och medarbetare kommer stärkas genom det samarbete vi nu inleder med Visma. Förvärvet gör Visma till majoritetsägare i SmartDok. Med påfyllning av kunskap och tillgång till resurser som vi får genom att vara en del av Visma ser vi fram emot att ta SmartDok till nya höjder.

För oss är kunden alltid i fokus och använda engagemang, pålitlighet och förmåga att förenkla, kommer vi att fortsätta att skriva historia.