SmartDok lanserar nu e-utbildning för att göra det ännu enklare att komma igång med systemet.


Det digitala datainsamlingssystemet SmartDok har alltid skrutit om att det är enkelt att använda, och samma sak har användarna av systemet sagt (ref.användarundersökning 2016). Nu ska det bli ännu enklare att komma igång med SmartDok.

E-utbildningsvideorna är framtagna i samarbete med ReThink Learning Technologies i Kristiansand, som har lång erfarenhet av att ta fram e-utbildning för olje- og gasindustrin.

Framtagna för nya och erfarna användare

SmartDoks utbildningsvideor är gjorda för att nya användare ska komma snabbt igång med att använda systemet. Videorna kommer också vara ett nyttigt verktyg för erfarna användare, samt kommande användare som kommer kunna få en inblick i hur systemet fungerar innan de börjar använda det.

– Dessa videorna kommer göra det enklare att komma i gång. Man kan ta utbildningen när det passar en själv, och inte minst kommer våra kunder uppleva att deras anställda snabbare kan använda sig av systemet – på ett enklare sätt, säger supportchef Roger Skarvik i SmartDok.

– Jag tror videorna kommer passa alla användare, nya som erfarna. Det är bara att logga in och sätta på filmen! Kanske kommer det fram något där som kan göra dig ännu bättre på systemet? säger Skarvik.

Att ha professionella filmer i vår e-utbildning tillgängliga kommer både kunder och SmartDok kunna dra nytta av.

– Ett översiktligt e-utbildningsarkiv tillgängligt kommer göra det enklare för kunderna att ta reda på saker när det passar bäst för dem, samtidigt frigör detta resurser för oss så att vi kan jobba vidare med att utveckla SmartDok till en ännu bättre produkt, säger Skarvik.

Viktigt för kunden och SmartDok

Försäljningschef Per-Tore Hansen var snabb med att ta på sig tomteluvan när det skulle diskuteras om upplärningsvideorna. Detta var en julklapp till våra kunder han hade väntat på som ett barn väntar på julafton.

– Att vi får på plats ett sådant hjälpmedel kommer betyda mycket för våra kunder och inte minst för våra kommande kunder. Våra kunder har varit nöjda med upplärningen så här långt, men vi önskar att ta det ännu ett steg längre. Upplärningen måste också kunna hållas när kunden har tid, och på vilken som helst tid av dygnet. Där kommer dessa e-utbildningsfilmer verkligen till användning, säger Per-Tore Hansen.

– Detta kommer också resultera i att flera i företaget får samma grundutbildning, och att företaget därmed inte blir så sårbart för bortfall av nyckelpersoner. Nyanställda kan genomföra utbildningen snabbt och enkelt för att kunna använda SmartDok. Kort sagt, de anställda kommer dra ännu mer nytta av systemet, säger han.

– Inte bara ska vi ha den bästa produkten för bygg- och anläggningsbranschen , vi ska också vara det system som är enklast att komma igång med, säger en mycket nöjd supportchef avslutningsvis.

Kommer på norska och svenska

Videorna är tillgängliga både på svenska och norska. På sikt kommer även engelska videor släppas.

– För tillfället är 12 filmer utlagda. Dessa instruerar i hur man använder sig av tidrapportering i SmartDok, hur man upprättar en användare, projekt, maskiner och varor. Vi visar också hur man registrerar löner, tillägg och arbetsbeskrivningar, samt attestering av timmar. Fler videor kommer komma inom de närmaste månaderna, så det är bara att följa med, säger Skarvik slutligen.

Tidrapportering har aldrig varit så enkelt som nu!

Önskar du att börja använda SmartDok? Ta kontakt!